До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката Запази

...
До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката Запази
Коментари Харесай

Сачева обясни защо се бавят парите по мярката Запази ме

 До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката " Запази ме ". Това увери общественият министър на брифинг.

Тя акцентира, че е имало доста сбъркани заявления и е трябвало документи да се попълнят отначало. Тя увери, че всички суми за ноември и декември ще бъдат изплатени до края на януари. От февруари стартира банкет на документи за поддръжка в размер на 75% от приходите на служащите.

" По комбинацията от мярката, дружно с 60/40, са изплатени 82 млн. лв.. Запазени са близо 30 хиляди работни места. По мярката " Запази ме " са подадени 80 194 заявки за компенсиране на 42 960 служащи. Изплатени са 4,5 млн. лв. за 16 хиляди служащи. Имаше известни забавяния в изплащанията на тези пари заради големия размер на работа ", разясни Сачева.

По мярката, с която се поддържат секторите хотелиерство, ресторантьорство, превоз и туризъм единствено с 290 лв. за самоосигуряващи се лица, са платени 29 млн. лева Получени са от 2055 работодатели, общо за 27 259 работни места.

" По мярката 60/40 са изплатени досега 747 млн. лв.. Запазени са 250 хиляди работни места. За тази година са планувани 600 млн. лв. за продължение на мярката до септември ", сподели още Сачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР